Employer branding

Vil du gerne tiltrække og fastholde de bedste kandidater til din virksomhed? Så skal du have styr på din employer branding-strategi. Employer branding handler om at markedsføre din arbejdsplads over for potentielle medarbejdere – en disciplin, der bliver stadig vigtigere i kampen om kvalificeret arbejdskraft.

Hvad er employer branding?

Dit employer brand består af to dele: dets identitet og dets omdømme. Identiteten i employer branding er din virksomheds mission, værdier og virksomhedskultur. Dit brands omdømme er den måde, som andre opfatter dit brand på. Denne opfattelse omfatter blandt andet din virksomheds historie og produkter/services. Men det omfatter også dine medarbejdere – nærmere bestemt, hvordan du værdsætter dem eller ikke værdsætter dem.

Din organisation bør være klar over vigtigheden af at promovere sig selv som en attraktiv arbejdsplads, især i lyset af ansøgernes øgede adgang til digitale kanaler. Din employer branding strategi er den måde, hvorpå du differentierer dig selv med henblik på at rekruttere og fastholde de rette medarbejdere. 

Hvorfor er employer branding vigtigt?

Et employer brand, og hvor positivt eller negativt det er, påvirker, hvem der søger ledige stillinger i virksomheden. Arbejdsgivere, der aktivt styrker deres branding, har en fordel, når det kommer til at tiltrække og fastholde de bedste talenter.

Fordele ved Employer Branding

Hr stock

Et stærkt employer brand = Stærk troværdighed

Din organisation bør forstå vigtigheden af at fremstå som en attraktiv arbejdsplads, især med ansøgernes øgede adgang til digitale kanaler. Et stærkt employer brand hjælper dig med at skille dig ud i kampen om at rekruttere og fastholde de rette medarbejdere.

Kommunikér jeres arbejdsplads og formål

Mange virksomheder nøjes med at uploade billeder af deres kontorfaciliteter på sociale medier og tror, det er nok til at tiltrække de bedste kandidater – nogle er endda helt usynlige online. Når kandidater søger information om jer, er det vigtigt at kommunikere, hvilken type arbejdsplads I tilbyder, og hvilket formål I har.

4 vigtige statistikker om employer branding:

Statistikker
  1. 1. 95% af de jobsøgende siger, at en arbejdsgivers omdømme påvirker deres beslutning om at søge et job.
  2. 2. 79% undersøger en virksomheds mission og formål, før de søger.
  3. 3. 52% af arbejdsgiverne siger, at branding er afgørende for rekruttering af talent.
  4. 4. 30% af arbejdsgiverne siger, at branding er med til at fastholde de bedste talenter.

Hvad gør en arbejdsplads attraktiv for fremtidens medarbejdere?

Ansøgere har i dag mange muligheder og specifikke ønsker til deres arbejdsplads. Ændringer inden for klima, arbejdsforhold, CSR og diversitet spiller en stor rolle, og især den yngre generation værdsætter virksomheder med et klart formål. Selvom mange virksomheder arbejder på at opbygge et stærkt employer brand, er der stadig en lang vej at gå for mange.

Sådan kommer du i gang med din employer branding strategi

Du bekymrer dig sikkert allerede om virksomhedens omdømme over for kunder, men har du tænkt over, hvordan jobsøgere opfatter din virksomhed?

Start med at tjekke anmeldelser fra tidligere ansatte og se, hvad de siger om dit brand. Søg i online fora, hvor medarbejdere deler deres erfaringer. Selv kundeanmeldelsessider som Trustpilot kan give dig indsigt i virksomhedens omdømme. Brug disse oplysninger til at udarbejde en plan for aktivt at forvalte og forbedre dit employer brand.

4 stærke tips til din employer branding strategi:

Dit employer brand skal være personligt. Kandidater trives med personlig kontakt og vil huske den måde, du behandler dem på. At indføre en politik om at svare kandidaterne inden for en bestemt tidsramme kan virke som en lille ændring, men vil være afgørende for at skabe en positiv brandoplevelse for kandidaterne.

Sæt dig i deres sted. Et svar er altid værdsat, uanset om det er en positiv eller negativ nyhed. Vær rettidig – et svar en måned senere er lige så slemt som slet ikke at få noget svar.

Virksomheder undlader ofte at anerkende deres medarbejderes præstationer eller har svært ved at finde ud af, hvordan de bedst anerkender deres indsats og succes.

Vi anbefaler, at du løbende investere i dine medarbejdere. Fordelene er formidable! – de vil skabe en sund og glad arbejdskultur. Dine medarbejdere er drivkraften bag din organisation og repræsenterer kollektivt ansigtet på dit brand. Så hvis de er glade, er dit overordnede arbejdsgiverbrand stærkere som helhed.

Mange virksomheder har succes med at tiltrække og ansætte de bedste talenter, men fejler ofte i forhold til at fastholde dem. Ved at rose dine medarbejderes indsats er der større sandsynlighed for at holde dem motiverede og fastholde dem, hvilket er afgørende for at holde dit employer brand attraktivt.

Hvad gør din organisation anderledes end dine konkurrenter? Ligesom du har et USP for dit produkt/service, skal du også have et USP for dit employer brand. Tilbyder du unikke fordele? Er der en tradition i din organisation, som får alle til at blive begejstrede? Måske fokuserer du på personlig udvikling eller tilbyder en unik mulighed for at gøre en forskel. Uanset hvad det er, skal du fremhæve din bedste side.

En karriereside er en god måde at ramme kandidaten fra starten, hvilket giver indtryk af, at han/hun kan få en reel indflydelse i organisationen.

Det er vigtigt at afstemme positionen for dit employer brand med din organisations værdier, kultur og mål. Det kan betyde, at du skal opsætte et regelmæssigt samarbejde mellem marketing- og HR-afdelingerne for at forbinde virksomhedens brand og employer brandet. Selvom de to brands har forskellige formål og målgrupper, er det vigtigt, at dine budskaber og din tone of voice er konsekvente på tværs af alle kommunikationskanaler.

Ikon bog

10 steps til god Employer Branding - guide skræddersyet til HR

Du kan downloade vores 10 steps til god employer branding for neden:

Employer branding gennem vores karrieresite

En effektiv employer branding strategi er afgørende for at tiltrække og fastholde talentfulde medarbejdere. Med Elviums HR-rekrutteringssystem kan du nemt og intuitivt opbygge et karriereunivers, hvor employer branding er i fokus.

Har du spørgsmål til Employer Branding?

Employer Branding er din virksomheds brand, når det handler om at tiltrække og fastholde medarbejdere. Det er din virksomheds måde at markedsføre sig selv som en attraktiv arbejdsplads.

God Employer Branding er ærlig. Du skal undgå at fremtvinge en virksomhed, som du ikke kan kende. God Employer Branding handler om at fremvise din virksomhed som den er. Hvad gør din virksomhed til et godt sted at være? Er det den kultur, der eksisterer på arbejdspladsen, er det de medarbejderfordele, som du udbyder, eller er det noget tredje?

Mange virksomheder bruger mange ressourcer på deres Employer Branding, fordi der er stor kamp om talenterne. Hos Elvium har vi eksperter siddende, som er klar til at hjælpe dig med din Employer Branding. Skriv til Mathias på mtj@elvium.com. Han sidder klar på tasterne til at guide dig igennem komplekse problemstillinger relateret til Employer Branding. Det kan gælde marketing-kampagner, wordpress hjemmeside, video eller foto til brug på hjemmeside.
Du kan også selv finde en masse materiale på vores blog-side eller på vores side om Employer Branding.

Employer Branding strategi handler om at kortlægge en plan for, hvordan du vil arbejde med Employer Branding. Som nævnt i blogindlægget handler det i bund og grund om at finde sin identitet som virksomhed.

Ved hjælp af employer branding og en karriereside kan kommende medarbejdere få et indtryk af jeres arbejdsplads, når de besøger jeres hjemmeside og typisk gennemser kategorier såsom ‘Ledige stillinger’, ‘Karriere’, ‘Om os’ eller ‘Teamet bag’. Med vores rekrutteringssystem kan du oprette en flot og professionel karriereside.

Dit employer brand består af to grundlæggende elementer: dets identitet og omdømme. Identiteten repræsenterer din virksomheds mission, værdier og kultur, mens omdømmet refererer til den måde, som andre opfatter dit brand på, herunder din virksomheds historie og produkter/services. Omdømmet omfatter også dine medarbejdere, og hvordan du værdsætter eller ikke værdsætter dem, spiller en vigtig rolle i denne opfattelse.

Det er vigtigt, at din organisation er opmærksom på, hvor essentielt det er at fremme sig selv som en attraktiv arbejdsplads, særligt i lyset af ansøgernes øgede adgang til digitale kanaler. Din strategi for employer branding er den måde, hvorpå du adskiller dig fra andre og tiltrækker samt fastholder de rigtige medarbejdere.

I en tid med øget konkurrence om talent og en stigning i brugen af digitale kanaler, er det afgørende at have en differentieret og attraktiv præsentation af din organisation for at skille sig ud fra andre og tiltrække potentielle ansøgere.

Det er vigtigt at have en stærk employer branding strategi, da det kan hjælpe med at tiltrække og fastholde de rette medarbejdere til din organisation. I en tid med øget konkurrence om talent og en stigning i brugen af digitale kanaler, er det afgørende at have en differentieret og attraktiv præsentation af din organisation for at skille sig ud fra andre og tiltrække potentielle ansøgere.

En stærk employer branding strategi kan også hjælpe med at øge medarbejderengagementet og trivslen, da medarbejdere, der identificerer sig med og er stolte af deres arbejdsplads, typisk er mere tilfredse og engagerede i deres arbejde.

Der findes ikke et facit, da det er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed afhængig af branche, konkurrence, osv. Der er stor mangfoldighed i dag. Hvis du er interesseret i at se, hvordan andre gør, så kan du se to af vores kunder ved at følge linket her.

Lad os tale om Employer Branding 🚀

Tal med en af vores eksperter for at høre mere om, hvad Elvium kan gøre for dig. Vi har mange års erfaring med Employer Branding og Candidate Experience. Få gode råd med på vejen og lad os se om vi er det rette match.