cover

5 trin til den professionelle håndtering af invitation-til-samtale eller afslag.

Et professionelt rekrutteringsforløb er ofte tidskrævende både for virksomheden og for ansøgerne. Flere medarbejdere/ledere er som regel involveret i at læse ansøgninger og udvælge kandidater til samtale, måske skal der afholdes både første- og anden-samtaler og der skal gives pænt afslag til de mange, som ender med ikke at være i spil til stillingen. Derfor er det vigtigt, at virksomheden samarbejder om en enkel rekrutteringsproces og kan håndtere ansøgere effektivt.

Ansøgerne lægger meget tid og arbejde i at skrive ansøgning og forberede sig til samtalen. Der står meget på spil for den enkelte, for hvem det måske handler om drømmejobbet. Et gennemsigtigt rekrutteringsforløb, hvor du hele tiden informerer ansøgerne om den videre proces, signalerer professionalisme og giver et godt indtryk af virksomheden.

Her er fem trin til at håndtere samtaler og afslag:

  1. Send altid en bekræftelse på at ansøgning og CV er modtaget
  2. Sørg for at give ansøgere som I ikke vil gå videre med hurtigt svar
  3. Giv klar besked om tid og sted for samtalen samt hvilke personer der vil være til stede og gerne lidt om forventninger til ansøgere, som I vælger at invitere til en personlig samtale
  4. Fortæl ansøgerne om det videre forløb og tidshorisonten for rekrutteringsprocessen
  5. Giv hurtigt besked til de resterende ansøgere som I må give afslag og vær evt. forberedt på at de vender tilbage og beder om feedback på deres præstation

En virksomheds rekrutteringsproces siger meget om dens kultur og værdier. En effektiv og professionel håndtering af processen hjælper med at sikre, at ansøgere føler sig værdsat, uanset om de får jobbet eller ej. Den rette tilgang kan også hjælpe med at opretholde din virksomheds omdømme og gøre det lettere at tiltrække talent i fremtiden. Husk, at hver ansøger er en potentiel ambassadør for din virksomhed. Selv hvis de ikke bliver ansat, vil deres oplevelse påvirke, hvordan de opfatter din virksomhed og hvad de fortæller andre om den.

I Elviums rekrutteringssystem kan du personaliseret kommunikationen til dine forskellige stillinger, samt nemt sende beskeder, invitationer og afslag. Hvis du ikke allerede er kunde hos Elvium, så start med at prøve systemet selv! Prøv en demo og udforsk vores univers.