cover

Tiltrækning af kandidater - Hvordan?

Vi har i dette blogindlæg skrevet gode råd til tiltrækning af kandidater.

Kampen om kandidaten er blevet mere intens end nogensinde før. I en verden, hvor arbejdskraft er i høj efterspørgsel, er det vigtigere end nogensinde at have et stærkt rekrutteringssystem in place. Tiltrækning af kandidater bør stå højt på agendaen, men hvordan gør man, og hvad indebærer det? Tiltrækning af kandidater inkluderer en stærk Employer Branding strategi og en karriereside.

God Employer Branding

Employer Branding er med til at skabe en positiv og attraktiv opfattelse af din virksomhed som arbejdsplads. Dette indebærer for eksempel, hvordan du gør en forskel i samfundet, eller at fremhæve de fordele, som medarbejderne har ved at arbejde hos dig. En stærk Employer Branding strategi er essentiel, hvis du vil blive bedre til din tiltrækning af kandidater.

ChatGPT og rekruttering
elvium ikon

Vigtigheden af kommunikation

Når en kandidat læser et stillingsopslag, spiller det en stor rolle, at de kan se sig selv lykkes – og udfordres – i rollen. Selve indholdet i din jobannonce skal derfor være skræddersyet til den enkelte talentprofil, du leder efter. 

Det gælder både de konkrete krav til stillingen og de mere bløde værdimæssige kriterier, der skal kommunikeres. Det vil hjælpe dig med at tiltrække kandidater, der passer godt til både stillingen og virksomhedens kultur. På denne måde kan du nemmere tiltrække kvalificerede kandidater og spare tid på at sortere igennem ansøgninger fra kandidater, der ikke passer til stillingen.

En god karriereside til tiltrækning af kandidater

En karriereside er et andet væsentligt element i rekrutteringsprocessen. Det er her, kandidaterne får deres første indtryk af din virksomhed som arbejdsplads. Sørg for, at din karriereside er opdateret, attraktiv og nem at navigere. Gør det nemt for kandidaterne at ansøge om stillinger og få adgang til relevant information om virksomheden. Med Elvium, kan du nemt designe en karriereside. Vi har en hel side dedikeret til karrieresiden, og du kan få inspiration eller læse mere om det her:

Titler bør du også være skarp på. Mange jobannoncer indeholder titler som “Marketing ninja” eller “SEO haj”. Vi anbefaler at undlade disse titler. Det er vigtigt at være mere præcis i dine titler. Vi har skrevet et LinkedIn opslag med gode SEO tips til dine jobannoncer, som du med fordel kan læse. Samtidig har vi masser af materiale liggende om den gode jobannonce.

Sådan bliver du mere specifik på, hvilke kanaler, du skal anvende

Brug de rigtige kanaler til at reklamere for stillinger. Der er mange forskellige medier, hvor du kan annoncere stillinger, fra sociale medier til job-søgemaskiner. Det er vigtigt i tiltrækningen af kandidater, at du vælger de kanaler, der er mest relevante for dén specifikke type stilling og kandidat du søger – og variér dette valg. Der findes mange job-søgemaskiner, som du med fordel kan udforske, for at finde frem til, hvilke der er mest relevante for din virksomhed og jeres stillinger.

Læs mere om SEO for jobannoncer her.

Årsagen til, hvorfor det er et vigtigt valg, hvor du eksponerer stillingen, handler om relevans og at ramme den rette målgruppe. Nogle steder kan du nemmere finde kandidater på Facebook end f.eks. på LinkedIn – og omvendt.

Når du så skal annoncere et job, er det en fordel, at det er nemt for dig at publicere stillingen på de sociale medier som LinkedIn, Instagram og Facebook – direkte via et rekrutteringssystem. De sociale medier giver dig mulighed for at nå ud til en bred vifte af potentielle kandidater, og du kan nemlig her målrette dine annoncer til specifikke grupper baseret på geografi, jobfunktion, uddannelse og meget mere.

Fordelen ved at bruge job-søgemaskiner er, at de er specialiseret i at hjælpe jobsøgende med at finde relevante stillinger i deres branche. De forskellige jobportaler kan være en stor hjælp, når du leder efter kandidater til bestemte stillinger, men brug de jobportaler, der tiltrække en vis gruppe af ansøgere. Du kan også overveje at bruge online annonceringsplatforme som Google Ads eller Bing Ads for at øge synligheden af dine stillingsannoncer.

Synliggør fordelene ved at arbejde i jeres virksomhed

For at tiltrække de bedste kandidater til din virksomhed, kan du med fordel sammensætte en mini-gruppe, der gennemgår oplevelsen af jeres virksomhed ude fra. Sammensæt gerne denne gruppe af medarbejdere på tværs af afdelinger med forskellige kompetencer og profiler. Her skal I så sammen kigge på, hvordan I kan vise og kommunikere, hvilke fordele arbejdspladsen tilbyder nytilkommende. Sæt ord på, hvad personalegoder er, hvilken kultur I har, og hvorfor kandidater skal vælge jeres arbejdsplads.

Tilbyder I gode arbejdsforhold, der påvirker medarbejdernes trivsel og produktivitet? Det kan omfatte fleksible arbejdstider, muligheder for hjemmearbejde, pensionsordninger og andre goder. Og hvordan kan I så bringe det i spil i ansøgningsprocessen, så I kan differentiere jer fra andre arbejdsgivere?

Udviklingsmuligheder er ofte også en mulighed, der kan tydeliggøres i stillingsbeskrivelser. Det kan være at tage på kurser og videreuddanne sig, deltage i konferencer og workshops eller arbejde på spændende tværfaglige projekter. Når det synliggøres på forskellige stillingsopslag, viser I, at jeres virksomhed er engageret i medarbejderes faglige udvikling og personlig vækst, hvilket kan være en stærk motivation for mange kandidater.

Endelig er det afgørerende at kommunikere om arbejdskulturen, som f.eks. kan være en afslappet og samarbejdsorienteret arbejdsmiljø, stærke teams og ledere, eller en virksomhedskultur, der værdsætter mangfoldighed og inklusion. Ved at fremhæve jeres kvaliteter, kan du nemmere tiltrække kandidater, der ønsker at arbejde i en virksomhed, der værdsætter og støtter deres medarbejdere.

Samlet set er det vigtigt at huske på, at tiltrækning af de bedste kandidater handler om mere end bare løn. Ved at vise, hvad din virksomhed kan tilbyde medarbejderne udover en konkurrencedygtig løn, kan du differentiere dig fra andre arbejdsgivere og tiltrække de bedste talenter.

Læs vores 4 stærke tips til din Employer branding strategi.

Til slut vil vi give 4 tips, der kan hjælpe dig tiltrækning af kandidater:

  1. Skab en stærk Employer Branding strategi: Brug sociale medier, videoer og andre digitale værktøjer til at vise, hvordan det er at arbejde hos dig. Læs nogle af vores blogindlæg om Employer Branding, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til en Employer Branding strategi sendt direkte til din mail.
  2. Gør din karriereside attraktiv: Sørg for, at den er nem at navigere og giver kandidaterne relevant information om virksomheden. Læs mere om karrieresiden her.
  3. Brug avancerede rekrutteringsværktøjer: Brug avancerede værktøjer et rekrutteringssystem. Det vil hjælpe dig med at identificere de rigtige kandidater. Læs meget mere om vores rekrutteringssystem her, eller find vores brugbare FAQ.
  4. Fokuser på at skræddersy ansættelsesprocessen: Gør det nemt for kandidaterne at ansøge og kommunikere med dig. Vi har skrevet masser af artikler om at optimere hele processen på vores blog-side.


Ved at følge disse tips, kan du øge dine chancer for at tiltrække de rigtige kandidater og sikre, at din virksomhed forbliver konkurrencedygtig i det svære landskab.

Vil du se det bedste og mest intuitive rekrutteringssystem på markedet? 🚀

Få seneste tendenser og topnyheder fra HR 🚀

OBS! gmail, outlook og hotmail modtages ikke