cover

Strategier til at tiltrække kvalificerede kandidater i et konkurrencepræget arbejdsmarked

At tiltrække kvalificerede kandidater

Kampen om kandidater på arbejdsmarkedet er en realitet for mange virksomheder i dag. Med en stigende efterspørgsel efter kvalificerede kandidater og en stram arbejdsmarkedsudvikling, kan det være svært for virksomheder at tiltrække og ansætte de rette personer til ledige stillinger.

Som virksomhed er det vigtigt at have en strategi for at konkurrere med andre arbejdsgivere om de bedste kandidater. Du kan her læse nogle forslag til, hvad man som virksomhed kan gøre for at have de bedste forudsætninger til at begå sig i kampen om de kvalificerede kandidater:

1. Skræddersy din rekrutteringskampagner.
Ved at bruge tid på at undersøge, hvilke kvalifikationer og erfaringer dine fremtidige medarbejdere skal besidde, er det lettere tilpasse din rekrutteringskampagne derefter. Dine kandidater vil føle, at de bliver talt direkte til og dermed finde rekrutteringskampagnen mere appellerede.

2. Tilbyd en konkurrencedygtig løn og fordelagtige ansættelsesvilkår.
Hvis du er klar over hvad dine fremtidige medarbejdere er værd og hvad andre i samme branche ønsker at tilbyde, vil du være bedre i stand til at kunne tilbyde en konkurrencedygtig pakke i forhold til andre virksomheder i branchen.

Tiltrække kvalificerede kandidater

3. Invester i Employer Branding.
Ved at investere i employer branding, er du med til at skabe en historie om virksomhed og de medarbejdere som virksomheden huser. Dette er attraktivt for kandidater at få indblik i, da de dermed få muligheden for at visualisere dem selv i samme setting. Der er mange måder at investere i employer branding på, og det kan oftest gøres uden de helt store ressourcer. Læs mere om det her.

4. Fokuser på kandidatoplevelsen.
Ved at fokusere på kandidatoplevelsen, sætter du dig i kandidatens sted, og har dermed større fokus på hvad kandidaten værdsætter. For at give kandidaten en positiv rekrutteringsoplevelse, bør der rettes fokus på at virksomheden hurtigt og professionelt svarer på ansøgninger, giver feedback på jobsamtaler, giver konstruktive afslag mv. Dette er særligt vigtigt da kandidater får en indsigt i virksomheden, som de kan fortælle videre til andre relevante kandidater. Det er derfor vigtigt at alle kandidater får en positiv kandidatoplevelse. Det kan du sikre dig ved at have et rekrutteringssystem

5. Tænk langsigtet.
Ved at tænke langsigtet forstås, at det ikke nødvendigvis er vigtigt at få udfyldt en position hurtigt, hvis det ikke nødvendigvis er den rette til rollen. I stedet bør der fokuseret på at rekruttere kandidater, der passer godt ind i virksomhedens kultur og har potentialet til at vokse med virksomheden.

Som virksomhed er det vigtigt at være kreative og innovative i sin rekrutteringsstrategi for at tiltrække de bedste kandidater på arbejdsmarkedet. Ved at følge de ovenstående råd, kan din virksomhed have de bedste forudsætninger for at tiltrække kvalificerede kandidater.

Vil du se det bedste og mest intuitive rekrutteringssystem på markedet? 🚀

Få seneste tendenser og topnyheder fra HR 🚀

OBS! gmail, outlook og hotmail modtages ikke