cover

Hvornår skal man følge op på en jobansøgning?

Hvis du er som de fleste jobansøgere, har du sikkert stillet dig selv dette spørgsmål mere end én gang. Du har brugt tid og energi på at perfektionere din jobansøgning, tilpasse dit CV og skrive en inspirerende og overbevisende mail til den virksomhed, du søger job hos. Du har trykket på sendknappen, og nu kan du ikke gøre andet end at vente. Eller kan du?

Dette spørgsmål kan virke som en mindre detalje i den samlede jobsøgningsproces, men det er faktisk en nøglekomponent, der kan afgøre, om du bliver ansat eller ej. Opfølgning på en jobansøgning er en skrøbelig balancegang mellem at være proaktiv og ivrig – og at undgå at virke påtrængende. Timing er alt, og det kan være frustrerende at navigere i denne gråzone uden klare retningslinjer. Men hvorfor er opfølgning egentlig så vigtig? Og hvad kan du som virksomhedsejer gøre, for at optimere din rekrutteringsproces?

Elvium stock

Hvorfor opfølgning er så vigtigt?

Det er en almindelig oplevelse, at ansøgere føler et særligt behov for at følge op på en jobansøgning. Dette skyldes, at det i mange mindre virksomheder ikke er HR-specialister, der gennemgår jobansøgninger. I stedet er det nemlig ledere med fuldtidsstillinger, der bærer dette dobbelte ansvar for både at udføre deres normale arbejdsopgaver og administrere rekrutteringsprocessen.

Konsekvensen er, at du som ansøger ofte ikke modtager en simpel bekræftelse på, at din ansøgning er blevet modtaget. I nogle tilfælde hører du endda aldrig fra virksomheden igen! Det er ikke hensigtsmæssigt for virksomhedens image og employer branding – desuden går mange virksomheder glip af talentfulde medarbejdere, som kunne have løftet virksomheden. 

Derfor siger man, at en tommelfingerregel er, at det er en god idé at følge op på en jobansøgning cirka 14 dagen efter, den er sendt af sted. Men bør det egentlig være en nødvendighed at følge op på jobansøgninger?

elviums rekrutteringssystem

Elviums effektive rekrutteringssystem til virksomheder

Mange ansøgere vælger altså at skrive en opfølgning for at få en statusopdatering. Selvom de fleste ledere vil værdsætte proaktiviteten, kan det desværre også bidrage til den allerede høje arbejdsbyrde for lederen, hvilket skaber unødig stress. Derfor har vi hos Elvium udviklet et automatisk rekrutteringssystem, som strømliner rekrutteringsprocessen.

Elvium tilbyder en løsning, der giver alle ansøgere en bekræftelse på, at deres ansøgning er blevet modtaget – ganske automatisk. Dette hjælper med at holde ansøgerne informeret og sikrer, at de ikke er i tvivl om, at deres ansøgning er i behandling. Medarbejderne kan nemt gennemgå ansøgninger, og alle kandidater evalueres på lige vilkår.

Bedre kandidater på kortere tid

Resultatet er en strømlinet rekrutteringsproces, der ikke kun sparer tid – men også tilbyder en mere retfærdig og gennemsigtig procedure. Bedre kandidater kan identificeres hurtigere, og alle ansøgere bliver behandlet med den respekt, de fortjener.

Vi forsyner din virksomhed med et link til dit rekrutteringssite, som du med fordel kan dele på din virksomheds LinkedIn side. På den måde vil flere dygtige kandidater, som ofte har travlt, ganske let kunne søge en stilling i din virksomhed. Når ansøgningsprocessen ikke kræver mere end et enkelt klik, kan din virksomhed nemlig være sikker på, at den ikke går glip af dygtige talenter, fordi at disse talenter har for travlt til at bruge lang tid på at sende en ansøgning jeres vej.

Gør din jobsøgningsproces mere stressfri ved at benytte dig af et effektivt rekrutteringssystem som Elviums. Tag din virksomheds rekrutteringsproces til det næste niveau og sæt kursen mod succes.

Vil du se det bedste og mest intuitive rekrutteringssystem på markedet? 🚀

Få seneste tendenser og topnyheder fra HR 🚀

OBS! gmail, outlook og hotmail modtages ikke