cover

Få hjælp mod fejlrekruttering

Hvordan undgår jeg fejlrekruttering?

Fejlrekruttering er en dyr affære. Det anslås at en fejlrekruttering af en account manager let kan koste imellem 200.000 og 700.000 kr., mens en fejlrekruttering af en salgsdirektør typisk kan tælles i millioner, når alle omkostninger og tabt omsætning indregnes. Det er derfor en lukrativ forretning at ansætte den rigtige medarbejder—ham eller hende som kan udfylde de ønskede opgaver, skaber værdi og bliver hos virksomheden.

Og derfor gør vi alt for at hjælpe vores kunder ved at give dem de bedste forudsætninger for at mindske risikoen for fejlrekruttering. Det gælder bl.a. rekruttering på soft skills, effektiv screening, videorekruttering, samt mere frigjort tid til bedre samtaler.

Vi har her samlet 6 råd mod fejlrekruttering, så du kan undgå at fejlrekruttere:

1) I stedet for at starte med jobbeskrivelsen, indled din rekruttering med en detaljeret profil af andre succesfulde personer i en lignende stillinger. Dit søgelys skal dog ikke være udelukkende indenfor virksomhedens egne fire vægge, inspiration kan også findes i industrien og hos din konkurrent. Ved at søge inspiration udenfor virksomheden opnår du, ideelt, at bevare en objektivitet i den succesfulde profil.

2) Brug en struktureret rekrutteringsproces, så du kan være sikker på, at du får den samme information fra hver kandidat. Dette kan bl.a. sikres med et rekrutteringssystem fra Elvium.

3) Gør dit stillingsopslag tydeligt og præcist, så du kan tiltrække de rigtige kandidater. Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, så får du tilsendt en guide til det gode jobopslag. Du kan også finde guides til det gode jobopslag på vores blogside.


4) Gennemfør grundige interviews med flere runder, så du kan få et bedre indtryk af kandidaternes kompetencer og egnethed til stillingen. I Elviums rekrutteringssystem har du stor frihed til at tilpasse runder og holde styr på kandidater og informationer i et intuitivt dashboard. Gør det nemt og overskueligt for dig selv!

 

5) Giv kandidaterne mulighed for at præsentere deres egne ideer og løsninger på opgaver, så du kan se, hvordan de tænker og agerer i praksis. Det er utroligt vigtigt at få en forståelse for individet, der sidder foran dig. Og at give frihed til problemløsning kan være en god måde at forstå tanker og handling hos kandidaten.

6) Indhent referencer fra tidligere arbejdsgivere og kolleger, så du kan få et indtryk af kandidaternes faglige og personlige kvalifikationer fra andre end dem selv. Mennesker er sociale væsner, og det er altid en god idé at tale med andre om kandidaten, så du får et mere nuanceret billede. Del den nye leddige profil med dine ansatte, og spørg efter 5 personer som de kunne se matche kriterierne og som de har lyst til at arbejde med. Social rekruttering betyder ikke at dine medarbejdere skal dele den opslåede stilling på Facebook og LinkedIn; de skal i stedet betragtes som sourcing resourcer.

Nej tak til fejlansættelse

Test af jobkandidater er attraktivt, når du skal finde den rigtige medarbejder – der både skal passe til teamet – men også skal passe ind i en given situation i virksomheden. Derfor er det særdeles attraktivt at måle, hvordan en kandidats adfærd vil være i givende situationer. Samtidig er det ikke altid, at kandidaten selv er opmærksom på disse træk.   

Med en DISC analyse vil du kunne se den typiske adfærd hos en kandidat i pressede situationer. Analysen vil også giver indsigt i, hvor i skal være opmærksomme.  

rekrutteringsstrategier

Det betyder ikke, at kandidaten nødvendigvis er forkert til rollen, men det giver et godt udgangspunkt for en god samtale med kandidaten om, hvor bevidst kandidaten er om sin egen adfærd. 

Jo mere bevidst vi er om vores egen adfærd, desto bedre kan vi gøre noget ved det og indgå i et samarbejde med kollegaer.   

3 hurtige fordele med DISC 

  • DISC giver en værdifuld viden om kandidatens præferencer og motivation 
  • DISC giver indsigt i kandidatens personlighed og adfærdsmønstre 
  • DISC giver målrettet feedback på kandidatens persontypetest 

At the end of the day

Ved at følge disse råd kan du reducere risikoen for fejlrekruttering og øge sandsynligheden for at finde den helt rigtige kandidat til din stilling. Husk altid at være åben og lytte aktivt til kandidaternes svar, så du kan få mest muligt ud af rekrutteringsprocessen.

Vil du se det bedste og mest intuitive rekrutteringssystem på markedet? 🚀

Få seneste tendenser og topnyheder fra HR 🚀

OBS! gmail, outlook og hotmail modtages ikke