Rekruttering

At tiltrække og ansætte de rette medarbejdere er afgørende for enhver virksomheds vækst og konkurrenceevne. Talentkrigen er intensiveret de seneste år, og derfor er effektiv rekruttering vigtigere end nogensinde for din virksomheds succes. Med Elviums avancerede rekrutteringssystem kan I optimere processen, forkorte ansættelsestiden og sikre, at I finder de bedst kvalificerede kandidater.

I følgende dykker vi ned i, hvad rekruttering indebærer, og hvordan du kan optimere processen for at opnå de bedste resultater.

Hvad betyder rekruttering?

Rekruttering er processen med at tiltrække, udvælge og ansætte de mest kvalificerede kandidater til ledige stillinger i en virksomhed. Det involverer alt fra udformning af jobopslag og screening af ansøgninger til gennemførelse af interviews og indgåelse af ansættelseskontrakter. Målet er at finde den ideelle kandidat, der opfylder de faglige krav, men også passer ind i virksomhedens kultur og værdier.

Vigtigheden af rekruttering af medarbejdere

En effektiv rekrutteringsproces er afgørende for virksomhedens succes af flere grunde:

  • Talenttiltrækning: I et konkurrencepræget marked er det vigtigt at tiltrække topkandidater, der kan tilføre værdi og innovation.
  • Reduktion af omkostninger: En god rekrutteringsproces mindsker risikoen for fejlansættelser, som kan være både tidskrævende og dyre.
  • Organisatorisk kultur: Ansættelse af medarbejdere, der passer til virksomhedskulturen, øger medarbejdertilfredsheden og reducerer turnover.
  • Konkurrencefordel: Dygtige medarbejdere er en strategisk ressource, der kan differentiere virksomheden fra konkurrenterne.

Intern og ekstern rekruttering

Inden for rekruttering skelner man overordnet mellem intern og ekstern rekruttering. Oftest, når folk taler om rekruttering, tænker de på den eksterne rekrutteringsproces, men man må endelig ikke glemme intern rekruttering, som i mange tilfælde kan være en effektiv og omkostningsbesparende løsning.

  • Intern rekruttering: Her fokuseres der på at besætte stillinger med nuværende medarbejdere gennem forfremmelser, omrokeringer eller interne jobopslag. Dette fremmer medarbejderudvikling, fastholdelse og udnyttelse af eksisterende kompetencer.
  • Ekstern rekruttering: Involverer søgning efter nye talenter uden for organisationen. Dette kan tilføre friske perspektiver, nye færdigheder og diversitet til virksomheden.


At balancere mellem intern og ekstern rekruttering er essentielt for at opretholde en dynamisk og kompetent arbejdsstyrke.

Elvium stock

Hvad er god rekruttering?

God rekruttering er kendetegnet ved en strategisk og velplanlagt proces, der sikrer:

  • Klar jobbeskrivelse: Præcis definition af rolle, ansvar og forventede kompetencer.
  • Effektiv sourcing: Anvendelse af forskellige kanaler til at nå ud til potentielle kandidater, herunder jobportaler, sociale medier og netværk.
  • Grundig screening: Omfattende vurdering af kandidaternes kvalifikationer gennem CV-gennemgang, interviews og eventuelle test-cases.
  • Positiv kandidatoplevelse: Professionel og respektfuld kommunikation gennem hele processen styrker virksomhedens omdømme.
  • Data-drevet beslutningstagning: Brug af analyser og metrics for at forbedre rekrutteringsstrategier og    -resultater.

Hvad koster rekruttering?

Omkostningerne ved rekruttering kan variere betydeligt afhængigt af stillingens niveau, branche og rekrutteringsmetoder. Typiske omkostninger inkluderer:

  • Annonceringsudgifter: Betaling for jobopslag på forskellige platforme.
  • Tidsforbrug: HR-medarbejderes og lederes tid brugt på screening og interviews.
  • Onboarding: Udgifter til træning og integration af den nye medarbejder.
  • Produktivitetstab: Den periode, hvor stillingen er ubesat, kan påvirke virksomhedens effektivitet.


Ved at optimere rekrutteringsprocessen med et effektivt rekrutteringssystem som Elviums kan disse omkostninger reduceres betydeligt, da processen bliver mere strømlinet og målrettet.

3 konkrete tips til rekruttering af medarbejdere

  1. Udnyt Employer Branding: Opbyg et stærkt employer brand ved at fremhæve virksomhedens kultur, værdier og medarbejderfordele. Dette tiltrækker kandidater, der deler jeres vision og passer ind i kulturen.
  2. Implementér en struktureret rekrutteringsproces: Standardisér procedurer for jobopslag, screening og interviews for at sikre konsistens i vurderingen af kandidater.
  3. Brug teknologi til din fordel: Investér i et moderne rekrutteringssystem som Elviums, der automatiserer administrative opgaver, muliggør bedre kandidatmatching og forbedrer kommunikationen med ansøgere.

Særlige tips til rekruttering af ledere

Rekruttering af ledere kræver en ekstra dimension af omhu, blandt andet fordi lønnen til en sådan stilling ofte er højere, og omkostningerne ved en fejlrekruttering derfor er større.

  1. Overvej intern rekruttering: Intern rekruttering kan være en stor fordel, især ved lederstillinger, da en intern kandidat allerede har kendskab til virksomhedens kultur og arbejdsprocesser.
  2. Definér ledelseskompetencer nøje: Udover faglige kvalifikationer er ledelsesstil, strategisk tænkning og evnen til at inspirere afgørende faktorer.

Hjælp til rekruttering med Elviums rekrutteringssystem

Effektivisér din rekrutteringsproces med Elviums intuitive og brugervenlige rekrutteringssystem. Vores løsning automatiserer screening og rangering af ansøgninger baseret på kandidaternes kompetencer, uddannelse, erfaring og eventuelle spørgsmål, hvilket sparer dig værdifuld tid og ressourcer. Det betyder, at du kan filtrere på kompetencer eller spørgsmål, som er relevante for en specifik stilling.

Fordele ved Elviums rekrutteringssystem:

  • Tidsbesparende: Automatisér tidskrævende opgaver og reducer din “time-to-hire”.
  • Tilgængelighed: Fuld adgang på både mobil og tablet, så du kan rekruttere hvor som helst.
  • Stærke integrationer: Problemfri integration med dine eksisterende HR-systemer.
  • Automatisk screening: Få et klart overblik over kandidaternes soft og hard skills.
  • GDPR-overholdelse: Sikrer nem og korrekt håndtering af persondata i overensstemmelse med EUs persondataforordning.


Undgå unødvendigt lange rekrutteringsforløb og find hurtigt de bedste talenter til din virksomhed. Med Elviums rekrutteringssystem får du en smidig og effektiv rekrutteringsproces fra start til slut.

Rekrutteringsprocessen er kun begyndelsen

At ansætte en ny medarbejder er første skridt på rejsen. For at sikre langsigtet succes er det vigtigt at fokusere på følgende områder:

  • Preboarding: Engager den nye medarbejder før startdatoen gennem informationsdeling og introduktion til teamet, hvilket reducerer usikkerhed og øger engagementet.
  • Onboarding: En grundig introduktion til virksomhedens kultur, processer og mål accelererer integrationen og produktiviteten.
  • Reboarding og Crossboarding: For eksisterende medarbejdere, der skifter roller internt, er det vigtigt med støtte og træning for at sikre en let overgang til den nye rolle.
  • Employer Branding: Fortsat investering i dit employer brand styrker tiltrækningen af fremtidige talenter og fastholder nuværende medarbejdere.

Ved at have en holistisk tilgang til rekruttering sikrer du ikke blot en effektiv rekruttering, men også fastholdelse og udvikling af talent.

Effektiv rekruttering der skaber værdi

Rekruttering er en investering i din virksomheds fremtid. Med de rette værktøjer og en velplanlagt tilgang kan du tiltrække, vælge og fastholde de talenter, der driver din virksomhed fremad. Elviums rekrutteringssystem står klar til at supportere dig i denne mission, så du kan fokusere på det, der virkelig betyder noget – at skabe værdi og vækst gennem mennesker.

Har du spørgsmål til rekruttering?

Elviums rekrutteringssystem automatiserer mange tidskrævende opgaver som screening, sortering og rangering af kandidater. Det gør det muligt for jer at fokusere på de bedst kvalificerede kandidater, forkorte ansættelsestiden og sikre en smidig proces.

Teknologi som Elviums system gør det nemmere at finde de rette kandidater ved at automatisere screeningsprocessen, forbedre kommunikationen med ansøgere og sikre GDPR-overholdelse. Det er en tidsbesparende løsning, der øger præcisionen i kandidatvalg.

En fejlrekruttering kan være dyr, både i tid og penge. Det indebærer omkostninger til nyansættelse, tabt produktivitet og mulig skade på arbejdsmiljøet. Med et effektivt system som Elviums kan I reducere risikoen for fejlansættelser markant.

Det er vigtigt at overveje begge rekrutteringsmetoder. Intern rekruttering kan fremme medarbejderudvikling og fastholdelse, mens ekstern rekruttering tilfører nye kompetencer og perspektiver. Elvium kan hjælpe med begge strategier.

En professionel og respektfuld kommunikation gennem hele rekrutteringsprocessen er nøglen til en positiv kandidatoplevelse. Elviums system hjælper jer med at holde kontakten med kandidaterne og opbygge et stærkt employer brand, som kandidaterne vil huske.

Gå på opdagelse i vores demoer

Her kan du vælge, hvilken guidet tour du ønsker at se.

Hvor er du i din HR rejse?

Vi vil gerne give dig den bedste oplevelse. Derfor kan du for neden vælge, hvor du er på din HR rejse, så vi kan give dig dét du har brug for.

Lås op for dit HR bibliotek 📚

Book direkte i kalenderen

Dine HR processer er kun én demo væk fra et helt nyt perspektiv. Tror du ikke på os? Så bør du se videoen for neden (30 sek).

Book en gratis og uforpligtende demo.

Kontakt salg

Vælg et mødetidspunkt, der passer dig

Tal med en af vores eksperter og bliv klogere på HR og rekruttering.

Vi giver dig et kort kald 📞

Få et kort uforpligtende intro telefonopkald, hvor vi introducerer dig for dine muligheder med Elvium.