cover

Sådan laver du den gode jobannonce

Når tiden kommer til, at du skal lave det næste jobopslag, er der mange overvejelser, der skal tages i betragtning. Kampen om talenterne er i gang og du skal sikre, at netop DIN annonce når ud til den rigtige målgruppe på den helt rigtige måde!
Herunder kan du finde gode tips til at skrive den gode jobannonce, der sikrer, at du appellerer til de helt rigtige kandidater.

Hele formålet med en jobannonce er at kommunikere ledige stillinger i organisationen ud. Endvidere skal den være TILTRÆKKENDE, spændende og tydeliggøre, hvilken kandidat der søges, så ingen er i tvivl om hvorvidt deres profil er egnet.

Før en annonce publiceres, er det en fordel at undersøge, hvordan nutidens jobsøgende tænker og hvordan man fanger deres opmærksomhed.

Overskriften og de første linjer er blikfang og dermed afgørende for, om du overhovedet fanger kandidaten. Sørg for at fremhæve værdier i virksomheden såvel som hvordan arbejdsmiljøet prioriteres. Derudover kan man med fordel inkludere, hvilke udviklingsmuligheder der er i organisationen – hvilket er meget vigtig hos bl.a. gen Z.

Billede stock hr

Når vinkel og overskrift står skarpt, er næste punkter absolut nødvendige ting, der kan få din annonce til at skille sig ud af mængden.

Grundlæggende elementer i en jobannonce

Krav og fordelagtige kompetencer

For at undgå forvirring er det vigtigt at adskille krav og fordelagtige kompetencer. Det vil sige, at du skal tydeliggøre den erfaring, samt de evner du mener der kræves til stillingen og de erfaringer og evner der ikke kræves, men vil være en bonus at kandidaten besidder.

En jobbeskrivelse, der ikke er til at tage fejl af

Mange kandidater er i tvivl om hvad jobbet rent faktisk kræver når de møder op til første ansættelsessamtale. Det er altså et plus for både kandidaten og rekrutteringsmedarbejderen, at der er tænkt over, hvilke kompetencer i rent faktisk efterspørger. Hvis der i annoncen, er angivet en række arbejdsopgaver, der kan være fremtrædende i den rolle kandidaten skal besætte, ved kandidaten præcis, hvad der kræves og forventes. Selv mindre flatterende opgaver bør nævnes, da man på den måde er helt ærlig omkring, hvad jobbet i virkeligheden går ud på.

stock hr

Geografisk information

En information, som er så grundlæggende, at den nogle gange glemmes, er hvor stillingen rent geografisk er placeret. Herunder kan man både inddrage bydel og adresse og hvorvidt der indgår kompensation for rejser og overnatning.

Hvor skiller I jer ud?

Stræb efter et ordvalg, der omfatter ALLE

Forskning viser, at sprogbrug kan være afgørende for kandidater. Det er vigtigt ikke at diskriminere nogen og derfor må du reflektere og være påpasselig med, hvordan du bruger kønsstereotype ord til at beskrive en rolle. Således man undgår indirekte at sende signaler ved at bruge kønskodede ord som vi traditionelt forbinder med enten mand eller kvinde, som derved ville kunne påvirke hvem der søger jobbet. (fx rengøringsmand eller kassedame).

hr stock

SEO (Search Engine Optimization)

Søgemaskineoptimering går ud på at optimere jeres indhold så Google’s algoritmer prioriterer det øverst på søgesiden. For at få søgemaskinen til at belønne jeres annonce, skal den helst være mere end 150 ord. Derudover skal den indeholde ord og sætninger som en kandidat rent faktisk vil søger efter – tænk derfor over, hvilke søgeord jeres målgruppe ville bruge.

Tips til søgeord kan findes her: Google Keyword Planner, SEMrush, Searchmetrics

Forskellige platforme

Husk at tænk over om jobannoncen er let tilgængelig og tilpasser sig en mobilversion. Kandidater søger jobs på tværs af flere platforme og der er dermed lige så stor chance for, at din annonce bliver fundet over mobil som ved computer- Hvis ikke større hos nogle segmenter! Derudover er sociale medier også blevet et rum for jobannoncer og eftersom det ofte er ens netværk, der deler opslagene kan virksomheden allerede dér virke mere velkendt og familiær.

Call-to-action (CTA)

Ved CTA forstås det element (ofte en knap på en hjemmeside) der sender den besøgende til næste trin. Det er en fordel at have en CTA-knap med en stærk tekst der er svær at overse. I kan også overveje om I skal bruge en mindre CTA til mere passive kandidater. Den kan henvende sig til dem, der ikke aktivt søger job men som er nysgerrige og udforsker, hvis nu det rette skulle dukke op. Ved at klikke på den mindre CTA kan i give den besøgende mulighed for at blive en del af et kandidat netværk og modtage opdateringer om ledige stillinger via mail.

Helhedsindtryk. Employer branding!

Tænk over hvad I gerne vil signalere med jeres annonce. Den skal være præget af jeres employer brand og det i gerne vil signalere. Det er godt at have en stillings annonce der er informativ og sælgende, men det er også vigtigt at den virker let tilgængelig og indbydende. Inkluder et par linjer om virksomheden således kandidaten får en reel fornemmelse af virksomheden. Spar ikke på detaljer så som tekstformatting, stavning og billeder, det er også en del af helhedsindtrykket som hjælper jer med at skille jer ud fra mængden! Vi har fire stærke tips til din Employer Branding strategi lige her.

Spar tiden med vores rekrutteringssystem

Med Elviums rekrutteringssystem kan du nemt og intuitivt designe jobannonce-skabeloner. Vi har allerede lavet en masse smukke og fede designs som du 1:1 kan kopiere. Du skal bare indsætte logo og swoop, så har du en lækker jobannonce, der skiller sig ud. Vi har også et karrieresite, hvor du kan aktivt kan arbejde med din employer branding. 

ALLE VORES KUNDER får i ny og næ tips & tricks til, hvordan de kan skille sig ud på mail. Hvis du også er interesseret i det, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Kontakt os for mere information om dette!

cover

5 råd til at skrive en god jobannonce

Hvad gør en jobannonce overbevisende for de talenter, du leder efter? Gennem de sidste 10 år, har vi talt med en masse dygtige personer i HR, og i dag deler vi nogle brugbare tips til at udarbejde en god annonce, der konverterer kandidater til ansøgere!

At publicere en jobannonce bør være noget, som du er stolt af, og som er specifikt for din virksomhed. Vi anbefaler altid, at du stræber efter, at din annonce skal differentiere sig fra andres. Den vil altid have en fordel, når den afspejler, hvordan I arbejder med trivsel og udvikling hos jeres ansatte. Samtidig skal den gerne hjælpe med at opbygge dit Employer Brand

Her er 5 vigtige ting, som du skal huske på, før du publicerer en ny jobannonce:

1. Brug klare jobtitler

Vi har gennem årerne set nogle finurlige jobtitler (Jedi i detailhandel, SoMe haj, Marketing Ninja, for blot at nævne nogle få). Men vi anbefaler, at det skal være indlysende for ansøgerne, hvad jobbet indebærer. Hvis kandidaterne ikke forstår, hvilket job de kan få – eller hvordan virksomhedskulturen er, er der stor sandsynlighed for, at de vil ignorere din annonce og gå videre til den næste.

Det er også vigtigt at bemærke, at de fleste jobportaler bruger algoritmer ved brugen af jobtitler – så jo mere standardiseret din jobtitel er, jo bedre vil din jobmatching være. Det er altid godt at være kreativ i jobbeskrivelser, så det hele ikke bliver så kedeligt, men sørg for at gennemtænke, hvad jobbet skal søges frem på.

Elvium stock

2. Hold jobannoncen kort og skarp

Når du udarbejder en jobannonce, er tekstens længde en vigtig faktor. Vi anbefaler at holde annoncen kort og præcis, hvilket også vil gøre den mere mobilvenlig (husk at størstedelen af kandidater læser jobopslag på mobilen).

Undgå at bruge vendinger som “den succesfulde kandidat” eller “den ideelle ansøger”, da det vil få selv den mest egnede kandidat til at tvivle på, om han/hun er den rette til stillingen. Det er altid en god idé at fokusere på det følelsesmæssige og dét, kandidaterne kan blive en del af hos jer. Her er eksempelvis lidt inspiration:

  • “Vil du hjælpe os med at ændre X-branchen og samtidig gøre vores planet til et bedre sted?”
  • “Her er en rolle for alle, der kan lide masser af frihed og ansvar – med et stort centralt kontor og masser af gode restauranter i nærheden.”
  • “Vil du være en del af vores fantastiske rejse med international vækst?”

Specielt den første appellerer til purpose, som vi ved har stor betydning hos Gen Z.

Det er ok at nævne kravene til jobbet, men vi anbefaler ikke at starte med det. Det er en god idé at fremhæve fordelene for den kommende medarbejder, og du kan endda bruge emojis eller GIF’s, hvis det passer til stillingen, som du forsøger at besætte.

3. Nem ansøgningsformular

Når ansøgere søger stillinger, kan de ofte blive afskrækket af lange eller alt for komplicerede ansøgningsformularer. Gør det så enkelt som muligt for dem. Hvis du ikke allerede har en ansøgningsformular, men benytter e-mail, vil vi anbefale, at du overvejer at benytte et rekrutteringssystem, som sikrer, at du indsamler alle de oplysninger, du har brug for – helt GDPR compliant.

Hos Elvium har vi enormt meget data på, hvad der virker og ikke virker. Vi kan se, at størstedelen af kandidaterne i dag søger job via deres telefoner, så sørg (igen) for, at ansøgningsmulighederne er mobiltilpassede.

Samtidig anbefaler vi, at din ansøgningsknap er meget tydelig. Med Elviums rekrutteringssystem er ovenstående muligt og med kun ét klik, vil kandidaten blive guidet gennem en kort, hurtig og nem ansøgningsproces.

4. Brug autentiske billeder

Når det gælder de billeder, som du bruger i din jobannonce, kan det have en stor impact i forhold til, hvilke billeder du vælger. Er det stock eller dine egne billeder fra virksomheden eller af medarbejderne?

Det er altid en god idé at bruge billeder af god kvalitet, men de behøver ikke at være taget i et fotostudie eller af en professionel fotograf. De fleste smartphones i dag, tager nemlig flotte billeder i høj opløsning, så I kan sagtens bruge de midler, I allerede har.

Som en tommelfingerregel, vil billeder af mennesker/teamet altid virke bedre end billeder af bygninger eller computere – også selv om du søger en teknisk person.

Vi er nemlig alle sammen mennesker, der søger jobbet, hvor vi kan trives og udvikle os – uanset titel, og derfor handler det om at vise jeres kultur, fortælle jeres mission og løfte sløret for, hvilken udvikling den kommende medarbejde kan opnå hos jer.

5. Lad dit brand skinne igennem med fokus på værdi og den røde tråd!

Til sidst, men vigtigst af alt har vi erfaret gennem vores kunder, at du skal sikre dig, at alle komponenter i din annonce, repræsenterer jeres brand og dét, I står for.

Er der unikke fordele, der gør, at man har lyst til at arbejde i jeres virksomhed? Og er de fremhævet? Giver billederne i annoncen en fornemmelse af, hvilken virksomhedskultur, I har? Er tonen i din annonce i overensstemmelse med dit brand generelt?

Sørg for, at der er en rød tråd gennem jeres brand, jobbeskrivelsen og jeres fortælling, så der opstår en nysgerrighed til at søge jeres stillinger.

Vi ved, at der kan være nogle begrænsninger f.eks. på hjemmesiden – eller at det kan være svært at få annoncerne til at se attraktive ud, Og netop derfor, har vi udviklet en fleksibel karriereside til dig, som er nem at arbejde i. Det kræver ingen tekniske kompetencer, og du kan nemt drag-and-drop de moduler, som du ønsker.

Det betyder altså, at du nemt opsætter dine jobannonceskabeloner med dit eget design, der afspejler din virksomheds brand. Hvis du er nysgerrig på at vide mere om, hvorfor vores kunder er glade for bl.a. karrieresiden, kan du læse mere lige her 👈

Vi ønsker dig god rekruttering 🚀

Tusind tak fordi du læste med. Og vi håber, at du er blevet inspireret til, hvad du med fordel kan være opmærksom på, når du skriver dine jobannoncer – samt hvilke muligheder, du faktisk har ved at benytte et intuitivt system. 

Vi ønsker dig al held og lykke med dine rekrutteringer fremover – og følg os gerne på LinkedIn for flere gode råd.

God rekruttering fra Elvium.

Få seneste tendenser og topnyheder fra HR 🚀

OBS! gmail, outlook og hotmail modtages ikke