cover

Tips til rekruttering af medarbejdere i 2023

Vi har nedkogt 5 hurtige tips, som er relevante i rekruttering 2023

Rekruttering af nye medarbejdere er en vigtig del af enhver virksomheds succes. Men hvordan kan du sikre, at du finder de bedste kandidater i 2023? Her er nogle tips til effektiv rekruttering af medarbejdere:

1. Fokuser på mangfoldighed og inklusion
Mangfoldighed og inklusion er blevet stadig vigtigere for virksomheder i de seneste år. I 2023 er det afgørende, at du fokuserer på at tiltrække og rekruttere medarbejdere fra forskellige baggrunde og med forskellige erfaringer og perspektiver. Sørg for, at dine jobopslag og annoncer er inkluderende og undgå sprog, der kan afskrække kandidater fra at ansøge. Vi anbefaler også, at du skræddersyer dine jobannoncer, så du taler til den specifikke stilling. Dette kan blandt andet gøres ved at bruge et rekrutteringssystem, der giver dig mulighed for at tilpasse og oprette stillingsannoncer nemt og uden at involvere IT-afdelingen.


2. Gør brug af sociale medier

Sociale medier er en vigtig kilde til at tiltrække og rekruttere nye medarbejdere i 2023. Brug sociale medier til at dele jobopslag og annoncer, og sørg for at din virksomhed har en stærk tilstedeværelse på platforme som LinkedIn, Instagram og Facebook. Ved at bruge sociale medier, kan du også nå ud til en bredere gruppe af potentielle kandidater og øge din synlighed på markedet.


3. Vær opmærksom på arbejdskultur og fleksibilitet

I 2023 er der en større efterspørgsel efter arbejdspladser, der har en fleksibel og balanceret arbejdskultur. Sørg for, at dine jobopslag og annoncer fremhæver de fordele, din virksomhed kan tilbyde, som kan hjælpe medarbejderne med at opnå en god balance mellem arbejde og fritid. Det kan også være en god idé at tilbyde fleksible arbejdstider eller arbejde hjemmefra, da mange medarbejdere stadig foretrækker dette.


4. Implementer en software løsning

At implementere rekrutteringssoftware som Elvium vil med garanti hjælpe med at optimere din rekrutteringsproces og spare tid og ressourcer. Elvium er desuden integreret med adskillelige HR-systemer, så man kan strømline sine HR-processer og reducere tidskrævende manuelle opgaver. Det gør det også muligt at opnå større datapræcision og nøjagtighed, hvilket gør det muligt at identificere potentielle forbedringer i rekrutteringsprocessen og træffe beslutninger på baggrund af data.


5. Udnyt dine netværk og eksisterende medarbejdere

At udnytte dit netværk og eksisterende medarbejdere kan også være en god måde at finde nye medarbejdere på. Bed dine nuværende medarbejdere om at anbefale nye kandidater eller brug dit netværk til at sprede ordet om jobmulighederne i din virksomhed.en god ide at oprette en “medarbejderambassadør” program, hvor dine nuværende medarbejdere kan blive ambassadører for din virksomhed og dele jobopslag eller anbefale deres egne netværk til ledige stillinger.

Derfor skal du helt sikkert anvende rekrutteringssoftware 🚀

Rekruttering handler selvfølgelig om mennesker og du tænker måske, at elektronisk rekruttering er upersonligt og overflødigt.
Hos Elvium vil vi dog gerne overbevise dig om det modsatte, og derfor ser vi her nærmere på fordelene ved at anvende et rekrutteringssoftware til at finde drømmekandidaten.

1. Bedre overblik og mere tid

Rekrutteringsprocessen giver desværre ikke altid det afkast, som man håber på. Enten fordi det kan være umuligt at få overblik over samtlige kandidater, eller fordi det perfekte match bliver overset i bunken af ansøgninger.

Med Elviums rekrutteringssoftware kan I øjeblikkeligt få overblik over alle relevante kandidater. Når ansøgerne søger en stilling via Elvium, markerer personen selv sine kvalifikationer. Herefter kan I med få klik få overblik over alle relevante ansøgere. Det sikrer, at oplagte kandidater altid får mulighed for at komme til samtale – og sparer ikke mindst din virksomhed for dyrebare ressourcer.

2. Mindre administration

Administration og rekruttering hænger unægteligt sammen. Der skal eksempelvis koordineres og bookes jobsamtaler, og rekrutteringsprocessen kan til tider virke unødigt bureaukratisk.
Med moderne rekrutteringssoftware er den tid heldigvis forbi.

Elviums rekrutteringssystem indeholder nemlig et automatisk bookingsystem. Via systemet kan de kandidater, I ønsker at kalde til samtale, selv booke tid og integrere aftalen i Outlook ved hjælp af systemets automatiske kalenderintegration. Dermed slipper din virksomhed for meget af den tunge administration og koordination, som ofte følger med rekruttering.

3. Større rækkevidde uden ekstra omkostninger

Ved hjælp af Elviums eget Media Module kan din virksomhed hurtigt og nemt dele stillingsopslag via systemet. Dermed undgår I udgifter til annoncering på diverse jobportaler, og I kan oven i købet selv sætte jeres unikke præg på jobsopslagenes layout.

 

Vil du høre mere om fordelene?

Hvis du vil høre mere om fordelene ved at anvende rekrutteringssoftware, er du altid velkommen til at kontakte os og høre nærmere.

Vil du se det bedste og mest intuitive rekrutteringssystem på markedet? 🚀

Få seneste tendenser og topnyheder fra HR 🚀

OBS! gmail, outlook og hotmail modtages ikke