cover

Skriv en jobansøgning, der batter!

Der er sjældent nemme veje til drømmejobbet og disse råd er ingen undtagelse. Der skal skrives et målrettet cv og ansøgningen skal fænge og skille sig ud, så du bliver blandt dem, der huskes og sendes videre i processen. Hos Elvium har vi samlet en lille håndfuld råd til den eksemplariske jobansøgning.

Din ansøgning bør være et sammenkog af tre vigtige spørgsmål:

  • Hvem er jeg?
  • Hvorfor søger jeg?
  • Hvorfor skal I ansætte mig?

Sæt ansøgningen op, så den får struktur efter disse tre spørgsmål og du er godt på vej til at gøre arbejdsgiveren glad. Det første spørgsmål er naturligvis det, der sikrer, at du skiller dig ud som dig. Ingen andre kan skrive det samme her, sjældent, i hvert fald, i din kombination.

Hvorfor du søger er ikke tænkt som en floskelfyldt plads, hvorpå du kan fylde ord som ’interessant’ og ’spændende’ ind. Her har du mulighed for kort og præcist at reflektere over de muligheder, du har savnet i dit tidligere job, de talenter du har, som ikke er kommet i spil og hvad dine drømme er.

Elvium stock

Show-it, not tell-it

Det sidste punkt skulle gerne opfylde lidt af de drømme og uudnyttede talenter, som du har beskrevet tidligere. Det er her, hvor du kan beskrive de fremtidsscenarier i den nye virksomhed, som vil lykkes, hvis du bliver ansat, beroet på dine erfaringer. Sådan keder du ingen med en lang opremsning af din erhvervserfaring, men bruger den konstruktivt.

Opfylder du de helt centrale krav fra jobannoncen, er det klogt at få dem gentaget i ansøgningen. Efterlyser annoncen gammelkendte floskler, som for eksempel ’omstillingsparat’ eller ’fleksibel’, får de kun værdi, hvis du får dem oversat til, hvordan du for eksempel kan opleves som ’omstillingsparat’ i den nye virksomhed.

Overskrifter med salg i

Brug dine overskrifter og mellemrubrikker til at sælge dine kompetencer. Overskriften er stedet, hvor du kan skille dig ud fra de andre og samtidig give recruiteren lyst til at læse mere. Mellemrubrikkerne kan udnyttes til at få lagt vægt på det, som recruiteren skal huske dig for – og på én gang får du sat yderligere struktur på teksten.

Brug skabelon til dit CV

Der er ingen grund til at opfinde noget selv. Nettet bugner af skabeloner til et kompetence-CV, hvor intet er glemt, og hvor alt, du har lært i din karriere og uddannelse kan sættes overskueligt og lækkert op.

Drop copy-paste

Som sagt er der sjældent lette veje i jobsøgning og genbrug af ansøgninger er heller ikke vejen. Hvert job og virksomhed er forskellige ligesom de beskriver behov og kultur forskelligt. Men også dine erfaringer, udvikling og person er en ikke-statisk affære, som har fortjent et fornyet blik hver gang – som også vil gavne dig til din samtale.

Links til skabeloner på et godt kompetence-cv:

Vil du se det bedste og mest intuitive rekrutteringssystem på markedet? 🚀

Få seneste tendenser og topnyheder fra HR 🚀

OBS! gmail, outlook og hotmail modtages ikke