cover

Få svar på dine rekrutteringsudfordringer

I denne artikel, sætter vi fokus på, hvordan du kan løse de tre mest gængse rekrutteringsudfordringer, vi hører om på markedet.

Hvad er dine største udfordringer når du rekrutterer? Rekrutteringsudfordringer i dag kan være mange, men vi oplever primært tre udfordringer, som mange virksomheder har tilfælles️. De udfordringer, vi ofte oplever handler bl.a. om:

 1. at tiltrække de rette kandidater
 2. for høje rekrutteringsomkostninger
 3. en besværlig screeningsproces

1. Hvordan tiltrækker du de rette kandidater?

Det kan være vanskeligt i dag at tiltrække de rette kandidater, da vores samfund og adfærdsmønstre hele tiden forandrer sig. Derfor er det vigtigt, at du som HR-professionel sikrer, at I følger med denne udvikling og er proaktive ift. forandringerne. 

Når I skal tiltrække kandidater, spiller virksomhedens synlighed på de digitale medier en vigtig rolle. Det er nemlig her, kandidater først og fremmest ser jer – og leder efter jer.

Synlighed kan dog ikke stå alene, da selve ansøgningsprocessen kan være en barriere for kandidaten. Og det er smadder ærgerligt, hvis kandidaten ikke får ansøgt grundet en for tung og besværlig ansøgningsproces (og i værste tilfælde, hvis de ikke kan ansøge via f.eks. mobilen).

Sådan bliver det nemmere for dig at tiltrække kandidater:

 • I er selvfølgelig selv ansvarlige for at være aktive på digitale platforme for at sikre kontinuerlig synlighed, men med vores karriereside modul, bliver det kun nemmere for jer. I får nemlig adgang til jeres eget brandet jobsite. Derudover kan du med vores rekrutteringssystem nemt oprette, publicere og dele dine jobannoncer direkte fra systemet – på Facebook, LinkedIn og Twitter. 
 • Med Elviums mobiltilpasset rekrutteringssystem, bliver det både nemt for kandidaterne at ansøge og nemt for jer at arbejde fra forskellige enheder – uanset hvor du befinder dig.
 • Kandidater kan også søge via LinkedIn eller Facebook, hvor de kan genbruge deres allerede indtastet data. Samtidig kan de uploade ansøgning, CV og andre dokumenter direkte fra Dropbox eller Google Drive.

2. Undgå for høje rekrutteringsomkostninger

Rekruttering er én af de dyreste poster i en virksomhed. Derfor er det relevant at prioritere tiden til at kigge på det nuværende setup, de interne og eksterne arbejdsgange samt hvordan du selv bruger din tid.

Generelt bruges der rigtig mange timer og ressourcer på at finde nye medarbejdere – fra stillingsbeskrivelsen, jobannoncen, screening, interviews, involvering af ledere, afslag – til fastansættelse. Så hvorfor ikke digitalisere jeres arbejdsgange og undgå alle de mange manuelle processer?

Sådan undgår du en dyr rekrutteringsproces:

 • Du kan invitere dine kollegaer/ledere/eksterne til at deltage i bedømmelsen af kandidater – direkte fra rekrutteringssystemet.
 • Alle involverede i rekrutteringsprocessen kan skrive kommentarer og registrere bedømmelser på samme tid, uden at sende e-mails frem og tilbage.
 • Lad kandidater selv booke tid til interviews – ud fra de tidspunkter, du har defineret. Når tidspunktet så er valgt, overføres aftalen til Outlook med vores kalenderintegration.
 • I selve ansøgningsprocessen, kan kandidaterne selv angive deres kompetencer (soft skills og hard skills) samt anvende deres oplysningerne fra deres LinkedIn-profil, så du sparer tid på at indhente informationerne efter ansøgningsprocessen.
 • De kandidater, du finder spændende for jeres virksomhed, uanset om de er relevante nu eller senere, kan med få kliks gemmes til senere via jeres helt egen ‘Talents; CV-database’. Derved kan du også ved nye stillinger, søge på tværs af adskillige kriterier, kompetencer og erfaringer som f.eks. Account Management, marketing, administration mm.

3. Optimér din screeningsproces

Når du skal i gang med din screeningsproces, starter du med at kigge på dit kandidatfelt, men du oplever sikkert, som så mange andre, at det er svært at gennemskue talenter, kompetencer, erfaring og adfærd. For hvem skal du invitere til samtale, hvem passer ind i kulturen, og hvilken person vil bidrage bedst i stillingen?

Screening tager ofte både lang tid, men det kan også virke uoverskuligt at spotte dét talent, du leder efter. Og hvis screeningen ikke fungerer optimalt og så unbiased som muligt, har det været dyrt med rekruttering, onboarding, oplæring og til sidst offboarding. Og så skal vi starte helt forfra – og derfor er screening altafgørende.

Rekrutteringssystem fra Elvium

Sådan optimerer du din screening:

 • Gennem vores automatiske screeningfunktion, kan du nemt sortere kandidaterne ud fra specifikke krav, f.eks. via konkrete spørgsmål eller kompetencer fra din ansøgningsformular. Derved kan du hurtigere gennemskue, hvem der er det rette match. I vores rekrutteringssystem har vores kunder oprettet +19.000 hard skills og +7.500 soft skills, som de anvender direkte på deres ansøgningsformular.
 • Med den automatiske screeningfunktion, får du også en højere diversitet i kandidatfeltet, da du så ikke screener ud fra forudantagede holdinger om den enkelte kandidat, men ud fra de faktiske krav og ønsker til stillingen.
 • Når du skal have andre internt i virksomheder til at evaluere kandidaterne, foregår screeningen digitalt, hvor du herved undgår at bruge tid på at samle relevante dokumenter og sende e-mails frem og tilbage. Det gør det nemmere for alle involverede parter at screene feltet (og så bliver du i øvrigt også GDPR-klar).

Vil du se det bedste og mest intuitive rekrutteringssystem på markedet? 🚀

Få seneste tendenser og topnyheder fra HR 🚀

OBS! gmail, outlook og hotmail modtages ikke