cover

Rekruttering via sociale medier i 3 lette skridt

Jagten på den gode medarbejder rykker i større og større grad over på de sociale medier, og det er derfor vigtigt at have styr på, hvordan man opnår maksimalt udbytte på disse platforme. Her er tre lette skridt, som du med fordel kan følge, hvis rekruttering igennem sociale medier er næste skridt for dig.

1. Find det rigtige publikum

Før du begynder at slå dit jobopslag op til højre og venstre, er det vigtigt at finde et publikum, der er interesseret i at læse, hvad du har at tilbyde. Derfor er det første skridt at identificere dine ideelle ansøgere og deres lokalitet. Den bedste måde at gøre dette på, er ved at tage et kig på de forskellige sociale medier.

I starten er det ikke vigtigt at være aktiv hele tiden. Brug tid på at undersøge fora, grupper og endda hashtags, der omhandler dit arbejdsområde og stillingen, du ønsker at få besat – du vil finde flere relevante samtaler på sociale medier, end du havde forventet!

Når du har fundet disse netværks, kan du begynde at involvere dig i dem. På denne måde forebygger du at virke som vedkommende, der spammer alle med irrelevante jobopslag, når du når der til. Hold dig/dit sociale medie opdateret med relevant og værdifuldt indhold, såsom hjælpeguides, tips, nyheder – alt der hjælper folk. På denne måde finder du folk, der er interesserede i dig, og det du laver, allerede før du slår en jobstilling op.

Venner. Når du har engageret dig i et netværk, har folk en større følelse af ”venskab”, og der er stor chance for, at de glædeligt vil hjælpe dig med at dele dit jobopslag med deres eget sociale netværk, eller henvise andre folk til det.

2. Formidl jobstillingen

Det er her, at din aktivitet bliver mere personlig, og kreativiteten kan flyde frit. Skriv en god jobbeskrivelse, som beskriver den ledige stilling.

Ikoner

Den burde:

  • Informere ansøgeren om stillingens krav
  • Sælge dit brand, vision og mission
  • Inkludere de vigtige detaljer som lokalisering etc.

Når dette er gjort, handler det om at skille sig ud! Sociale medier er en ekstremt befærdet platform, hvor alle kæmper om opmærksomhed. I fora, hvor folk og virksomheder konstant pitcher produkter, links eller jobs, er der endnu mere trafik, og det er vigtigt, at du skiller dig ud fra mængden.

Gør dine statusopdateringer, tweets og posts appellerende. Det er vigtigt at fange folks opmærksomhed – og fordi du har befærdet dig i netværket, før du begyndte at reklamere for dig selv, er dette ligeså meget en venskabelig påmindelse, som det er reklame.

3. Evaluer kandidater

Det er umuligt for dig at screene hver enkelt ansøger, der kommer igennem dine sociale netværk. Du vil blive overrumplet, og det er denne del af processen, hvor rekrutteringssystemer som Elvium, kan gøre det meget lettere for dig. Du kan dog alligevel lave en smule research på de ansøgere, du bryder dig om. Husk, at alt dette er offentlig information.

Grundig bedømmelse er nødvendig. Du ønsker ikke at udelukke den perfekte kandidat, fordi nogen har tagget vedkommende i et billede med en tom flaske rom i hånden. Der er store chancer for, at dette er et særtilfælde, og at det ikke afspejler deres persona, hvis resten af deres profiler på de sociale medier virker ordentlige. Hvis ansøgeren til gengæld har en lang historie af offensive opdateringer og posts, eller han/hun har reklameret med ulovlige aktiviteter, har du nok den information, du skal bruge til at krydse dem af listen over potentielle ansatte. Husk, det er vigtigt at evaluere kandidaterne grundigt og ikke kun på baggrund af deres profiler på sociale medier.

Man skal selvfølgelig huske at sprede sit net bredt i jagten på den helt rigtige medarbejder, og rekruttering igennem sociale medier er ikke alfa omega – men det kan hjælpe dig, hvis du følger de rigtige skridt. Hvad synes du? er der andre skridt man kan tage for succesfuldt at rekruttere igennem sociale medier?

Vil du se det bedste og mest intuitive rekrutteringssystem på markedet? 🚀

Få seneste tendenser og topnyheder fra HR 🚀

OBS! gmail, outlook og hotmail modtages ikke