cover

Millennials: Forandring, fastholdelse og frynsegoder

Disruption tilfører tusinder af udfordringer til HR. For ikke bare udvandes der tusinder af eksisterende jobs med omskoling eller afskedigelser til følge. Men de unge, tekniske genier, der onboardes i fremtidens stillinger kan også give anledning til bøvl i den traditionelle HR-strategi.

Hvad er det med de hersens ’Millennials’, som tvinger HR til at ommøblere i rutinerne?
Vi kigger lidt på tre parametre, der synes vigtige for at fastholde den yngre generation: Bevidsthed om frynsegoder, digital information og masser af mening.

Generation Y, kalder vi dem også. Den yngre generation af medarbejdere, der både opfattes som besværlige og teknisk brillante. En generation, der kalder på skærpet opmærksomhed i bytte for deres loyalitet og energi, men som til gengæld kvitterer med dygtighed. En generation, der er vokset op med økonomisk overskud og sociale kompetencer. Men som ikke nødvendigvis vælger at gøre brug af dem, når kommunikationen kan gøres digitalt.

Millennials er kendt for deres fokus på mening i jobbet og en tilsvarende villighed til at søge nye veje, hvis man ikke er tilfreds nok. Derfor må HR indstille sig på at indarbejde nye rutiner for rekruttering og fastholdelse af den unge generation.

Gud, har vi en bonusordning?

Det er de færreste arbejdspladser, der ikke har eller ikke behøver at indlejre attraktive fordele til deres stillinger. En solid månedsløn skjuler ofte lukrative pensionsordninger, bonusordninger eller betalt frokost. Alt sammen tjener det til at tilfredsstille og fastholde, men ikke mindst understøtte loyaliteten hos en medarbejder i slut-40’erne. Blot ikke generation Y!

For i modsætning til den ældre generation, har Millennials slet ingen planer om at forblive ved den samme arbejdsplads i mange år. Skal de det, skal fordelene være ekstremt tydelige – for en titel, bedre beliggenhed eller antagelsen om et bedre arbejdsklima kan hurtigt lokke hos konkurrenten. Det kræver nye måder at tænke HR på.

Fordele ved Digital Signatur

Især i den trængte IT-verden er der rift om de unge talenter. IT-branchens omsorg for sine unge, talentfulde ansøgere ses allerede i jobannoncen, hvor de maler op med frynsegoder som sund frokost eller fredagsbar. Men hvor dybt skal medarbejderen læse i personalehåndbogen, før han finder den unikke værdi i pensionsordning eller karrieremuligheder? Den slags viden må fremtidens HR altså pinde tydeligere ud allerede under onboarding-processen, hvis de vil skabe større loyalitet hos generation Y.

Har du lyttet til personale-podcast’en?

Millennials vil gerne være værdsat og informeret. Mens den ældre generation tålmodigt lader sig spise af med en årlig MUS-samtale, vil de unge evalueres løbende.

Millennials ønsker ikke bare feedback; de vil videre i deres karriere og vil derfor gerne have deres feedback baseret på, hvordan de når et skridt videre på rangstigen.

Det samme gælder den generelle information i virksomheden, som ikke længere kan stimulere Millennials gennem en kedelig kvartalsrapport. Millennials informeres bedst gennem de kanaler, de bedst forstår, når de bedst har tid. HR må derfor tænke information og læring gennem for medarbejderne så hverdagsnære redskaber som fx webinarer, podcasts eller sms. Her kan medarbejderne nemlig søge og finde information i deres egen tid.

Meningen med livet

Men først og fremmest vil Millennials opleve meningen med det, de gør.

Virksomhedernes CSR-politik bliver med ét en del af rekrutteringsstrategierne, for emner som bæredygtighed og social ansvarlighed er parametre, der interesserer den yngre generation.

Millennials arbejder hårdt, men det er ikke ualmindeligt, at de knapper overfrakken klokken 16 og byder kollegerne farvel. Ikke fordi de skal hente børn eller de skal hjem og støvsuge, men simpelt hen fordi de opfatter den del af arbejdsdagen som slut. Til gengæld kan det sagtens være, at de lægger timer i en nebengesjæft i aftentimerne eller laver frivilligt arbejde.

Med andre ord bliver det en stor, men spændende opgave for fremtidens HR at favne generation Y (uden at svigte X) og samtidig lægge an til Z.

Hvem er de?

Babyboomerne 1: Født mellem 1946-1954

Babyboomerne 2: Født mellem 1955-1966

Generation X: Født mellem 1966-1976

Generation Y (Millennials): Født mellem 1977-1994

Generation Z: Født mellem 1995-2009

Generation Alpha: Født mellem 2010-2025

Få seneste tendenser og topnyheder fra HR 🚀

Gå på opdagelse i vores demoer 🚀

Du kan helt selv udforske Elvium i vores demo univers. Ønsker du en personlig demo, så kan du booke en demo med en af vores dygtige kollegaer.

Book en demo

Få en personaliseret gennemgang af Elvium gratis og uforpligtende.

Vælg et mødetidspunkt, der passer dig

Tal med en af vores eksperter for at høre mere om, hvad Elvium kan gøre for dig.

Bliv ringet op med et kort intro kald 📞

Få et kort uforpligtende intro telefonopkald, hvor vi introducerer dig for dine muligheder med Elvium.