cover

Kan rekrutteringssystemet betale sig?

I en omkostningsfuld og disruptiv verden kan det kræve sin HR-kvinde at argumentere for indkøb af rekrutteringssoftware. For kan det nu betale sig? Vi har mødt HR-konsulenten til en samtale om ROI, rekrutteringssystemer og den evige kamp om tiden.
I dejlige lyse lokaler og klods op af Parkens veltrimmede plæne har fitnessdk sin HR-afdeling. Her møder vi HR-konsulent Lissi Rasmussen til en snak om rekruttering og om det lille stykke software, der for få år siden revolutionerede virksomhedens rekruttering. Bedømt ud fra den entusiasme, som Lissi Rasmussen lægger for dagen.
fitnessdk

En ROI på 50 % 🚀

Vi snakker om rekrutteringssystemet Elvium og om den beslutningsproces, det krævede at få sådan et i hus. Om arbejdsgange og kommandoveje. Og ROI! ’Return of Investment’-begrebet, som får enhver CFO til at lytte opvakt. Hvis det er positivt, forstås, hvad det er i dette tilfælde.

”Altså hvis man nu sagde, at man brugte to dage på at rekruttere før i tiden, bruger vi maksimalt én dag på det i dag. Hvis ikke mindre!” fastslår Lissi.

Hun beskriver de dage, hvor rekrutteringen foregik pr. mail og hvor Excel var det forhåndenværende rekrutteringsværktøj. Hvordan Lissi holdt styr på lange kolonner af ansøgere, der i forhold til deres kvalifikationer skulle håndteres forskelligt. Og hvordan hun manuelt skrev jobopslag, lagde dem på hjemmesiden og fjernede dem igen ved opslagets udløb. Det tog alt sammen sin tid!

Men især beskriver hun datidens skam, når respons på de afviste ansøgninger måtte syltes i mangel på tid.

Den skam er der ikke mere, for responsen er ikke længere en tidsrøver.

”Med Elvium klikker man bare på ’Send et svar’”, siger Lissi og i samme sekund får alle de afviste ansøgere et pænt og på forhånd brugerdefineret svar i deres mailboks.

Kunsten at rekruttere ’ordentligt’

Foruden en kort periode med lederudvikling har Lissi lavet HR og rekruttering siden HR’s spædeste fødsel. ”Dengang det hed ’Personalekontoret!”, tilføjer hun.

Alle dage har hun modtaget ansøgninger, som kandidaterne har lagt timer og umage i, men har kun haft få sekunder selv til at dvæle ved hver enkelt. Den evige kamp om tid nok, og ikke mindst derfor holder fitnessdk på etikken.

”Det er meget ansigtet udadtil, at dem der søger bliver behandlet ordentligt”, fastslår hun.

Det er også, hvad hun forsøger at give videre til de unge managers i fitnessdk. Og tilskynder dem til at bruge rekrutteringssystemet for at spare tid til det væsentlige.

”I gamle dage”, forklarer hun, ”var der måske lige 10 sekunder til at skimme ét ud af måske 100 CV. Var jeg ikke blevet nysgerrig i løbet af disse 10 sekunder, var det det.”

Lissi er ikke i tvivl om, at der har været relevante kandidater, der røg ud på denne konto – blot fordi de strukturerede deres CV forkert.

Veksler tid til overskud

I dag gør fitnessdk brug af rekrutteringssystemet Elvium netop til at screene kandidaterne efter konkrete kriterier og rangere dem derefter. Skal de for eksempel have mindst 3 års erfaring som instruktør, er det formuleret som et konkret spørgsmål i ansøgningsformularen. Dem der har, vil stå øverst i oversigten.

Det går ikke bare hurtigere, men sætter også spot på præcis de kandidater, der har de nødvendige kompetencer.

Tiden, der er sparet, kan veksles til overskud. I Lissis tilfælde vælger hun ofte at scrolle længere ned i rækken til de skævere profiler. Måske er der noget nyt og forfriskende at hente?

Det handler i det hele taget om overskud i den topprofessionelle HR-branche. Overskud til medarbejderne. De kommende og de nuværende. Og overskud på bundlinjen.

Lissis rekrutteringsværktøj har for længst tjent sig ind, men skaber stadig, som ringe i vandet, overskud hos managers og ansatte i de 41 lokale fitness-centre.

Vil du prøve at rekruttere med Elviums rekrutteringssystem? Få en online rundvisning på www.elvium.dk nu.

Veksler tid til overskud

Træt af at søge efter relevant viden om HR og rekruttering? Sign up til Elviums nyhedsbrev gennem linket herunder og få automatisk de nyeste HR-strømninger direkte i din egen mailboks.

Vil du se det bedste og mest intuitive rekrutteringssystem på markedet? 🚀

Få seneste tendenser og topnyheder fra HR 🚀

OBS! gmail, outlook og hotmail modtages ikke