cover

7 vigtige tips til at optimere din LinkedIn profil for rekruttering

Hvordan laver man en god LinkedIn-profil?

Du leder måske ikke efter et nyt job lige nu, men det skader aldrig at modtage en opringning fra interesserede virksomheder nu og da. Det kan åbne op for nye karriereveje, udvide dit personlige netværk, samt give dit ego et lille boost. Men kan du sige, at din profil er rekrutteringsvenlig? Vi hører ofte spørgsmålet: Hvordan laver man en god LinkedIn-profil?

For netop LinkedIn profilen er essentiel i dag. For på virksomhedssiden, så starter den rekrutteringsansvarlige typisk med en meget specifik jobprofil, og formidler herefter en kontaktliste med potentielle kandidater. Disse kontakter er fundet ved at gennemgå evt uopfordrede ansøgninger, undersøge relevante organisationer, professionelle netværks og selvfølgelig sociale netværks såsom LinkedIn.

En af de mest effektive måder at sikre sig, at den rekrutteringsansvarlige finder netop dig, når den næste store åbning lander mellem deres hænder, er at skabe en god tilstedeværelse på LinkedIn. Elviums rekrutteringssystem tillader nemlig rekrutteringsansvarlige at hente din profil fra LinkedIn ind i systemet, hvis din profil ser interessant og relevant ud. Mange virksomheder gør det samme for at finde talent, så derfor er en god LinkedIn profil vigtig!

Hvordan laver man en god LinkedIn-profil?

Men hvordan laver man en god LinkedIn-profil?

Vi har her skrevet 7 vigtige tips til at hjælpe dig med at optimere din LinkedIn profil, så du ikke går nogens næse forbi.

Tip 1: Vær præcis i din ekspertise
Det er forståeligt, at man gerne vil virke alsidig, når man prøver at nå ud til en bred vifte af jobs, men det gavner ikke altid. LinkedIn er stedet, hvor du kan præcisere din specifikke ekspertise og dit bidrag til arbejdsmarkedet.

I stedet for at generalisere dine skills, så brug noget tid på at undersøge, hvad andre i samme position fx skriver deres stilling er. Disse titler og beskrivelser skal du inkludere i din profil, så hvis den rigtige åbning kommer op, vil du blive fundet – også selvom de har kaldt stillingen noget lidt anderledes.

Tip 2: Lav er godt resumé / CV
Mange vil unægteligt sige, at dette er den vigtigste del af din profil, så det kan godt betale sig at bruge lidt tid på det. Det er et frit tekstfelt, hvilket giver bedre mulighed for at vise din personlighed, skabe kontakt og beskrive:

– Hvem du er
– Hvad du kan
– Hvad du vil

Benyt resumeét til at binde din ønskede faglige fremtid sammen med din professionelle fortid, benyt evt. også muligheden for at give læseren den røde tråd i din karriere. På denne måde får de et overblik over både, hvad du kommer fra, men også, hvor du er på vej hen. Gør brug af titler, certifikater og generelt termer, som den rekrutteringsansvarlige måske vil bruge i en søgning. Hvis du kigger jobopslag igennem, der er relevante for dit område, kan du skabe dig et overblik over, hvilke termer er de mest brugte.

Tip 3: Relevant erfaring
Vær sikker på, at inkludere alle jobs du har haft, som er relevante indenfor din ekspertise. Ved at nævne dine tidligere jobs, praktikforløb, frivilligt arbejde og specielle projekter, giver du folk mulighed for at relatere til dig igennem flere ting. Du opretter altså muligheder for forbindelser og evt. udvidelse af dit netværk. Alt dette vil også hjælpe med at få dig frem i søgninger med større chance for, at den rekrutteringsansvarlige vil tilføje dig til deres kontaktliste.

Tip 4: Anbefalinger
Anbefalinger fra chefer, medarbejdere og ansatte er med til at validere din profil, hvilket kan få den rekrutteringsansvarlige til at føle sig mere tryg ved dig. Det er altid godt at se, om folk har været glade ved at have dig ansat, om du var en god chef, eller dine medarbejdere trives i dit selskab. Det er også en god ide at joine relevante LinkedIn grupper, og følge firmaer, der har stor indflydelse indenfor din profession og industri.

Dit mål er først og fremmest at blive fundet af de rekrutteringsansvarlige, og hernæst at få dem til at føle sig så trygge med din baggrund, kvalifikationer og lignende, at de vil tilføje dig til deres kontaktliste. Forhåbentligt vil disse 4 tips lede til, at det er dig, de ringer til næste gang!

Hvordan laver man en god LinkedIn-profil?

Tip 5: Vælg et godt profilbillede
Dit førstehåndsindtryk på LinkedIn formes af det profilbillede, du vælger. Et professionelt og repræsentativt billede kan gøre en betydelig forskel. Du kender det sikkert selv når du scroller på sociale medier.

Her er nogle punkter, du skal tage højde for:

– Det skal være et troværdigt billede, der viser dit ansigt tydeligt
– Fokuser på nærbilleder, hvor begge øjne er synlige – se direkte ind i kameraet og gerne med en neutral baggrund
– Undgå at bruge ferie- eller festbilleder

Tip 6: Lav en god hook
Overskriften på din LinkedIn-profil fungerer som dit virtuelle visitkort. Når du interagerer i grupper eller udvider dit netværk, er det din overskrift, der vises.

Den skal illustrere dine færdigheder og skabe en interesse, der motiverer folk til at se nærmere på din profil. Hvis du har svært ved at finde en god overskrift, kan du eventuelt forklare ChatGPT hvem du er og hvad du kan, og bede den om at finde på en god LinkedIn overskrift.

Når du har formuleret din overskrift, så husk at finpudse med ord og betegnelser, der er almindelige i LinkedIn-søgninger, for at øge dine chancer for at blive opdaget af rekrutteringsbureauer.

Tip 7: På med kompetencerne
Du kan tilføje op til 50 specifikke kompetencer på din LinkedIn-profil, der beskriver det, du kan tilbyde. Dit netværk på LinkedIn kan derefter bekræfte dine kompetencer.
For at din profil anses for at være fuldstændig, skal du angive mindst fem færdigheder/kompetencer.

Opsummering: Hvordan laver man en god LinkedIn-profil?

Vi håber at vi kunne svare på spørgsmålet: Men hvordan laver man en god LinkedIn-profil? Vi vil i hvert fald blot igen minde dig om, at mange i dag rekruttere gennem LinkedIn ved blandt andet at bruge et rekrutteringssystem. Derfor håber vi, at du kunne bruge de gode råd til en god LinkedIn profil.

Vil du se det bedste og mest intuitive rekrutteringssystem på markedet? 🚀

Få seneste tendenser og topnyheder fra HR 🚀

OBS! gmail, outlook og hotmail modtages ikke