cover

Er individualismen tabt i rekrutteringssystemet?

Er vi virkelig kun summen af vores titler og de kompetencer, vi har opbygget gennem årene? Mange moderne rekrutteringssystemer synes at tro det, idet de objektivt kategoriserer potentielle medarbejdere baseret på konkrete kriterier som uddannelse, erfaring og tidligere stillingsbetegnelser. Men hvis du, ligesom os, mener, at der er mere dybde og nuance i at vurdere en kandidats værdi, så er du ikke alene.

Bag hvert CV er et menneske

Når vi vælger vores tøj om morgenen, lytter til vores yndlingsmusik eller beslutter os for en bestemt frisure, er det udtryk for vores unikke personlighed. Disse valg afspejler, hvem vi er, og hvordan vi ønsker at præsentere os selv for verden. Det er denne individualisme, der gør os unikke, og det bør også værdsættes i rekrutteringsprocessen.

Men mange nuværende rekrutteringssystemer overser denne individualisme. De formår ikke at fange kandidaternes unikke personlighedstræk og reducerer dem i stedet til blot endnu en ansøger i en stor pulje. Resultatet? Kandidater føler sig overset og undervurderet, fordi systemet ikke tillader dem at udtrykke deres sande jeg.

Anstrengelserne går tabt

Kandidater investerer mange timer i at skabe den perfekte ansøgning, hvor hvert valg af skrifttype, design og farve er nøje overvejet for at fremhæve deres unikke brand. Men alt for ofte går disse bestræbelser tabt, før ansøgningen overhovedet når frem til rekruttereren.

Problemet opstår, når ansøgningens formatering går tabt under ‘in-browser læsning’. Browseren kan ikke genkende den unikke formatering, og ansøgningen ender med at blive downloadet og gemt væk i en mappe. Derfor er det essentielt at opfordre kandidater til altid at sende deres ansøgning og CV i PDF-format for at bevare deres nøje udvalgte design.

Empati i rekrutteringsprocessen

Forestil dig at sende din ansøgning til dit drømmejob, kun for at finde ud af, at alt det, der gør dig unik, er blevet reduceret til en simpel binær kode. Er vi virkelig kun summen af vores uddannelse og erfaring, eller er der mere, der definerer os?

Du defineres af:

– Din uddannelse

– Din erfaring

– Din titel

Men er vi virkelig kun defineret af disse tre kriterier? Er vores værdi som individer ikke dybere end blot vores akademiske og professionelle bedrifter? De fleste virksomheder stræber efter at finde den unikke kandidat, den der passer perfekt ind og kan gøre en reel forskel.

Spørgsmålet er, om dit rekrutteringssystem er gearet til at identificere og værdsætte denne type kandidat? – Ellers er det tid til at prøve Elviums effektive og brugervenlige rekrutteringssystem der sikrer at individet er i fokus!

Vil du se det bedste og mest intuitive rekrutteringssystem på markedet? 🚀

Få seneste tendenser og topnyheder fra HR 🚀

OBS! gmail, outlook og hotmail modtages ikke