cover

Big Data - Big Changes!

Har rekrutteringsbranchen kronede dage eller er den, som så mange andre erhverv i nyere tid, i fare for en teknologisk overhaling indenom? Her diskuterer vi de nye tendenser som brug af Big Data eller insourcing til hjemmerekruttering over de Sociale Medier. Det kan nok få den traditionelle recruiter med en gedigen mavefornemmelse til at svede.

”Slå en stilling op og modtag 100 halvdårlige cv’er. Slå den op på de Sociale Medier og du får tusinder af halvdårlige cv’er.”

Ordene er den canadiske Elisabeth Williams’, President hos Candler Chase Consulting. Fremtiden vil, ifølge hende, gøre rekruttering til et emne, der udelukker mavefornemmelser, men baserer sig på de helt store data. Også kaldt Big Data!

Mens traditionelle, erfarne recruitere baserer deres succes på årelang viden, indgående indsigt i markedet, netværk og kyndighed på personprofiler, er der alligevel grænser for, hvor lang deres rækkevidde er og hvor dybt de kan grave.

Kunstig intelligens og teamsamarbejde

Big Data er enorme mængder af data høstet fra alle sider af intra- eller internettet, og elektronisk analyseret, så vores adfærd og virketrang blotlægges nu og for fremtiden. Hvilken nyttig viden for HR ligger der for eksempel ikke i det samarbejde, som medarbejderne lægger online, for eksempel i Trello? Samarbejdsværktøjer giver et fantastisk overblik over afdelingens igangværende projekter, opgaver kan skifte hånd og de enkelte teammedlemmer kan give deres besyv til de enkelte trinmål og sende dem videre i processen. Men online-samarbejdet er samtidig en mængde nyttige data til HR. Data, hvor igennem HR både kan få indblik i hvilke teams, der fungerer og hvilke der ikke gør, ligesom den introverte medarbejder gennem online-samarbejdet har en anderledes fair chance for at vise sit værd.

ikon

Big Data fanger Big Talents

Ikke mindst kan brugen af Big Data hjælpe HR til at rekruttere mere præcist. For eksempel kan det vise vejen til de mere usynlige profiler. De unikke eksperter, der sjældent skilter med deres viden på de Sociale Medier, men som kan findes i fligen af blogindlæg, foredrag, chatrooms eller ekspertråd og stykkes sammen til konkrete profiler.

Big Data kan også være metoden, hvormed man kan finde dem, der er klar til et jobskifte før de dårligt selv ved det. Med de spædeste, små skridt begynder de at opdatere deres profiler eller at connecte til folk, der måske kan løfte dem videre – små tegn i deres internetadfærd, som viser en stigende nysgerrighed ud og væk.

Virksomheder insourcer recruitere

Med løsninger som nemme ansøgnings-apps eller indbydende karrieresider håber flere og flere virksomheder på at motivere talenterne til jobskifte. Hermed vinder også insourcing af recruitere frem hos de større virksomheder. Ifølge Brancherapporten Search og Headhunting 2017 fra Supana er det ikke mindst tjenester som LinkedIn Recruiters og Google Jobs, der disrupter rekrutteringsbranchen og giver virksomhederne mod til at klare jobbet selv.

Når virksomhederne vælger at søge hjælp hos de erfarne headhunting- eller rekrutteringsbureauer er det med langt større krav til prisen og ikke mindst til kvaliteten både før og efter ansættelsen af den nye kollega.

Derimod er der vind i sejlene hos rekrutterings- og vikarbureauer, der satser mere nichepræget, som at levere eksperter til tidsbegrænsede projektansættelser. Virksomheder efterspørger nemlig i højere grad eksperter til at løse en midlertidig opgave og eksperterne fravælger omvendt den stabile ansættelse til fordel for det frie konsulentliv. Den tendens er stærkt stigende.

Læs mere om vores effektive rekrutteringssystem.

Træt af at søge efter relevant viden om HR og rekruttering?

Sign up til Elviums nyhedsbrev gennem linket herunder og få automatisk de nyeste HR-strømninger direkte i din egen mailboks.

Vil du se det bedste og mest intuitive rekrutteringssystem på markedet? 🚀

Få seneste tendenser og topnyheder fra HR 🚀

OBS! gmail, outlook og hotmail modtages ikke