cover

Onboarding

Hvad er effektiv onboarding? I dette indlæg forklarer vi, hvordan du kan effektivisere din onboarding proces med Elvium.

I forbindelse med en ansættelse af en ny medarbejder, vil der være en onboarding proces, hvor den nyansatte medarbejder skal igennem en række praktiske elementer i form af træning, udlevering af materiel, adgang til IT og meget mere. 

Jo tidligere den nye medarbejder føler sig klar til at begå sig fagligt og socialt i virksomheden, desto hurtigere vil medarbejderen performe og bidrage til bundlinjen.

Når en fjerdedel af alle nye medarbejdere forlader deres stilling indenfor et år, skyldes det blandt andet fejlslagende eller mangelfulde onboarding processer. De ansatte føler sig ikke ordentligt sat ind i arbejdsgange, rutiner og værdier, og som resultat mister derfor hurtigt selvtilliden og motivationen. Derfor bør din virksomhed altid prioritere onboarding højt, når I ansætter nye medarbejdere. 

Struktur på din onboarding proces

Hvordan kan du få en effektiv onboarding med Elvium? I Elviums brugervenlige og fleksible onboarding- system får ledelse, HR og den enkelte afdeling det komplette overblik over onboardingprocessen. Der kommer struktur på onboardingen og de nødvendige onboardingaktiviteter vil blive oplistet og ajourført i takt med, at den nye medarbejder kommer igennem de aktiviteter, som er nødvendige for, at sikre en tilfredsstillende onboarding med henblik på hurtigt at kunne indgå fagligt og socialt. 

Du får mulighed for at tilføje punkter i afdeling eller jobfunktion, som er nødvendige for onboardingen i det pågældende område. Elvium onboarding adviserer også automatisk relevante personer, når I tilknytter en ny medarbejder til en liste, så den enkelte afdeling eller ansvarlige kun får notifikationer, der vedrører dem. 

Brugervenligt overblik over onboarding

Elvium onboarding er et cloudbaseret system, som kan blive tilgængeligt direkte i Elvium. På den måde kan der kombineres både rekruttering samt onboarding på samme platform. 

Du får mulighed for at tilknytte tjeklister med punkter, der sikrer en systematisk og struktureret onboarding af nye medarbejdere. Der kan laves onboardingprocedurer der kan tilpasses enkelte afdelinger og specifikke jobfunktioner. Man er altså derfor ikke bundet af én specifik onboardingproces. Undervejs kan onboardingenprocessen følges og holdes styr på, hvor langt den enkelte medarbejder er i den samlede onboarding. 

Få indblik i, hvordan Elvium onboarding virker i praksis

Det bidrager til bundlinjen og skaber værdi for din virksomhed, at have en god onboarding af dine nye  medarbejdere. Vil du høre mere om, hvordan Elvium kan effektivisere onboarding processerne i din virksomhed, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvis du ikke allerede er kunde hos Elvium, så start med at prøve systemet selv! Book en demo og udforsk vores univers.

Vil du se det bedste og mest intuitive rekrutteringssystem på markedet? 🚀

Få seneste tendenser og topnyheder fra HR 🚀

OBS! gmail, outlook og hotmail modtages ikke